Home » » Organiese kos het baie gewild geword

Organiese kos het baie gewild geword

Organiese kos het baie gewild geword. Maar opgevolg deur die doolhof van organiese kos etikette, voordele, en eise kan verwarrend wees. Is organiese kos regtig beter vir jou geestelike en fisiese gesondheid? Doen GMO's en plaagdoders oorsaak van kanker en ander siektes? Wat doen al die etikette beteken? Hierdie gids kan jou help om 'n beter keuses te maak oor die werklike voordele van organiese kos en hoe jy dit kan bekostig om meer organiese kos te neem in jou dieet te maak.

Wat is organiese kos?

Organiese kos verwys na die manier landbouprodukte verbou en verwerk. Organiese gewasse moet gekweek word sonder die gebruik van sintetiese plaagdoders, danksy biotechnologie gene (GMO's), petroleum-gebaseerde kunsmis, en riool-slyk gebaseer kunsmis.

Organiese vee wat vir vleis, eiers en suiwelprodukte moet toegang hê tot die buitelug het en gegee organiese voer. Hulle kan nie gegee word antibiotika, groeihormone, of enige dier-neweprodukte.

Die voordele van organiese kos

Hoe jou kos verbou of ingesamel kan 'n groot impak op jou geestelike en emosionele gesondheid sowel as die omgewing het. Organiese kos dikwels meer voordelig voedingstowwe, soos antioksidante, as hul konvensionele gegroei eweknieë en mense met allergieë vir sekere kossoorte, chemikalieë, of preserveermiddels dikwels hul simptome te verminder of weg te gaan wanneer hulle eet net organiese kos.

Organiese produkte bevat minder plaagdoders. Chemikalieë soos swamdoders, onkruiddoders, en insekdoders word wyd gebruik in konvensionele landbou en reste bly op (en in) die kos wat ons eet.
Organiese kos is dikwels varser omdat dit nie preserveermiddels wat maak dit langer bevat. Organiese produkte is dikwels (maar nie altyd nie, so kyk waar dit uit) geproduseer op kleiner plase naby waar dit verkoop word.
Organiese boerdery is beter vir die omgewing. Organiese boerderypraktyke te verminder besoedeling, te bewaar water, verminder gronderosie, verhoog grondvrugbaarheid, en gebruik minder energie. Boerdery sonder plaagdoders is ook beter vir die omgewing voëls en diere, asook mense wat naby woon om plase.
Organies grootgemaak diere is nie gegee antibiotika, groeihormone, of gevoed diere byprodukte. Voeding vee dier byprodukte verhoog die risiko van malkoeisiekte (BSE) en die gebruik van antibiotika kan antibiotika-weerstandige stamme van bakterieë te skep. Organies-geopper diere word meer ruimte om rond te beweeg en toegang tot die buitelug, wat help om hulle gesond te hou.
Organiese vleis en melk is ryker in sekere voedingstowwe. Resultate van 'n 2016 Europese studie toon dat die vlakke van sekere voedingstowwe, insluitend omega-3-vetsure, was tot 50 persent hoër in organiese vleis en melk as in konvensionele opgewek weergawes.
Organiese kos is GMO-vry. Geneties gemodifiseerde organismes (GMO's) of geneties gemanipuleerde (GA) voedsel is plante waarvan die DNA is verander in 'n manier wat nie kan in die natuur voorkom of in tradisionele kruisteling, meestal ten einde weerstand teen plaagdoders te wees of te produseer 'n insekdoder.
Organiese kos teen GMO's en plaagdoders

Die voortdurende debat oor die gevolge van GMO's op die gesondheid en die omgewing is 'n omstrede een. In die meeste gevalle, is GMO's ontwerp om voedselgewasse weerstand teen onkruiddoders te maak en / of 'n insekdoder vervaardig. Byvoorbeeld, baie van die suikermielies verbruik in die VSA is geneties gemanipuleerde weerstand teen die onkruiddoder Roundup te wees en om sy eie insekdoder, Bt toxine produseer.

GMO's is ook algemeen in VSA gewasse soos sojabone, alfalfa, muurbal, zucchini, papaja, en canola, en aan te bied in baie ontbytgraan en baie van die verwerkte voedsel wat ons eet is. As die bestanddele op 'n pakket sluit koring stroop of soja lesitien, is die kanse goed dit bevat GMO's.

Is GMO's veilig?

Terwyl die Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en die biotech-maatskappye wat ingenieur GMO's dring hulle veilig is, baie voedselveiligheid advokate daarop wys dat geen termyn studies lank nog ooit gedoen om die veiligheid van GMO gebruik te bevestig, terwyl sommige diere studies het aangedui dat die gebruik van GMO's interne orgaanskade veroorsaak, vertraag groei brein, en verdikking van die spysverteringskanaal.

GMO's is gekoppel aan verhoogde voedsel allergene en gastro-intestinale probleme in die mens. Terwyl baie mense dink dat die verandering van die DNA van 'n plant of dier die risiko van kanker kan verhoog, het die navorsing tot dusver bewys onoortuigend.

GMO's en plaagdoders

Die gebruik van giftige onkruiddoders soos Roundup (glifosaat) het 15 keer toegeneem sedert GMO's bekend gestel. Terwyl die World Health Organization aangekondig dat glifosaat is "waarskynlik kanker na die mens," daar is nog 'n paar omstredenheid oor die vlak van gesondheid risiko's van die gebruik van plaagdoders.


0 comments:

Post a Comment

Popular Posts